Take part in our research


(in Dutch only)


Aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen zijn we op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om tegen betaling deel te nemen aan onderzoek.

Meestal bestaat zo een onderzoek uit simpele computertaken waarin je zo vlug mogelijk moet reageren op woorden, cijfers, of beelden. Met behulp van dergelijke taken proberen we meer te weten te komen over hoe mensen leren, onthouden, betekenis vatten, redeneren, enzovoort.

Naast het feit dat je te weten kan komen hoe wetenschappelijk psychologisch onderzoek er uit ziet, kan je ook geld verdienen door deel te nemen aan een experiment. Gemiddeld zullen de onderzoekers een vergoeding betalen van 10 euro voor een deelname van 45-60 minuten. Omdat je aan verschillende studies kan deelnemen, kan je vrij vlug een aardige som bijeen sparen.

Om te kunnen deelnemen, moet je je registreren. Indien je dit nog niet hebt gedaan, kan je dat alsnog doen via https://ugent.sona-systems.com/student_new_user.aspx.  Nadat je een aantal gegevens hebt ingevuld, geef je aan dat je wenst deel te nemen aan “Betaalde deelnames”. Een medewerker zal dan op basis van je gegevens zo vlug mogelijk een account voor je aanmaken. Je persoonlijke login en je paswoord zullen dan naar je gemaild worden. Als je de eerste maal inlogt moet je nog een aantal gegevens aanvullen. Dit duurt slechts enkele minuten. Vanaf dan kan je jezelf gemakkelijk inschrijven voor een of meerdere experimenten die omschreven zijn als “Betaald Experiment”.

De meeste studies gaan door in de gebouwen van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Henri Dunantlaan 2 (nabij de Watersportbaan). Afnames worden vergoed middels een overschrijving. Na elke afname leg je gewoon je studentenkaart voor en wordt gecontroleerd of we de correcte gegevens hebben voor deze overschrijving.

Veel dank!
Namens alle proefleiders van de vakgroepen Experimentele Psychologie & Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie